Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

TikToker Kroka si na streamu vytrhnul zub | foto: Tikok.comAntiyoutuber.cz

Žebráci z TikToku jsou schopni kvůli penězům od diváků si v přímém přenosu i vytrhnout zub

Řadí se mezi momentálně nejpopulárnější streamery na TikToku u nás. Za krátké souboje jsou schopní si vydělat tisíce korun. To, že se tiktokeři Kroka a Čonny znají a celý spor je jen sehrané divadlo, je většině sledujícím zřejmě jedno. Šílené výzvy, kdy si trhají zuby, pojídají popel, či zapalují koše, baví tisíce lidí.
  18:00

Pojem novodobé žebráctví je pro mnohé už zřejmě známý. Uživatelé na sociálních sítích využívají všemožné triky, aby ze svých sledujících vytáhli co nejvíce peněz. Za mistry v tomto oboru se dají zřejmě považovat tiktokeři Jakub Kroka a David Čonny. Ačkoliv je většině sledujícím jasné, že tiktokové souboje pořádají jen pro výdělek, mnozí je oceňují za to, že svým streamům dávají alespoň nějakou přidanou hodnotu.

V posledních týdnech nabírají čím dál více na sledovanosti. Někteří uživatelé jsou ale skeptičtí a tiktokerům nevěří. Myslí si, že je většina výzev pouze sehrané divadlo. Což je, jak ostatně v minulosti dvojice potvrdila redakci Antiyoutuber.cz, pravda.

@maiw_znovuzrozeni David Conny snědl na streamu chleba s máslem a tajnou ingrediencí popelem a vajglem 😋🥰 #conny #kroka ♬ původní zvuk - Maiwreformed

Koncept jejich streamů je poměrně jednoduchý. Kroka a Čonny si hrají na veliké nepřátele z čehož těží. V jednom kuse si nadávají a rasisticky se uráží. Hlavním momentem celého streamu je společný TikTok souboj, ve kterém soutěží o to, kdo dostane od sledujících v určeném čase nejvíce dárků. Ten, kdo prohraje, musí následně splnit úkol, který si před soubojem stanovili. Dříve se jednalo o poměrně neškodné a humorné tresty. Časem však zřejmě zjistili, že čím více budou přitvrzovat, tím více diváků přilákají a více si vydělají.

Sledovanost jejich streamů je enormní. Na taková čísla se jim ani po kotníky nehrabe známá bizarní influencerka Shopaholic Adel. Není výjimkou, že mají v jednu chvíli na streamu dohromady zhruba až pět tisíc lidí, což je na české poměry doopravdy hodně.

Mnohým je asi zřejmé, že s takovým počtem diváků a konceptem jsou tiktokeři schopní si vydělat slušné peníze. Největší počet dárků dostanou však v pouhých pár minutách, kdy pořádají již zmíněný souboj. Ačkoliv se dá říct, že se řadí mezi novodobé žebráky, valná většina sledujících jejich tvorbu oceňuje a baví je.

@alex_horvath07 Kroka plní úkol #gipsy #alexhorvath_07 #conny #kroka #connyvskroka ♬ původní zvuk - Alex Horváth ❤️🤝🥊XXX

I když si většina uvědomuje, že to dělají hlavně pro peníze, uznávají, že dělají něco, co sledující baví. Vytváří nějakou show, která si podle mnohých zaslání dárků zaslouží. Úkoly, které si v poslední době stanovují, jsou čím dál více tvrdší a šílenější. Kroka si například nedávno dokonce kleštěmi vytrhl kus zubu.

„Ukaž ten zub ty zku*vysyne. Ty m*dko jedna zku*vená. Ty p*čo. Ty koště tady máš,“ pokřikuje Čonny na Kroku. Někteří si však myslí, že je to celé jen divadlo a Kroka si žádný zub nevytrhl. „Reálně by se zes*ral bolestí a bylo by krve jak z vola. Ten zub je umělý,“ píše do komentářů pod záznam ze streamu na TikToku jedna uživatelka.

V trestech se většinou snaží, aby jak fyzicky i psychicky ten druhý trpěl. Často si ale vymyslí úkol, do kterého zapojí i třetí osobu. Na takové tresty se zdá, že má většinou štěstí Čonny. Jednou například vylil jistou pálivou omáčku na zřejmě jeho spící sestru.

„Co to je? Ty zm*de jeden zku*venej,“ křičí překvapená sestra. „Já jsem musel, fakt promiň. Už fakt naposledy, já se omlouvám,“ reaguje Čonny. „Ty zm*de, proč do toho taháš mě furt? Jedu domů ty zm*de. Ten chcípák Kroka vym*danej,“ pokřikuje dál sestra.

@editynasigmy Kasks ola #conny #kroka #2kola#fy #100kola#kaskeola@Kroka @David Čonny ♬ původní zvuk - Forfunbro

Tiktokeři se podle všeho spřátelili se známým youtuberem a zápasníkem z bojové organizace Clash of the Stars Faynem. Ten se často objevuje na jejich společných streamech a vypadá to, že si ho tiktokeři už pořádně přetvořili k obrazu svému. Kroka a Čonny povětšinou na streamech mluví s dosti zvláštním přízvukem, přičemž dávají silný důraz na různá slova. Je tak zajímavé sledovat, jak postupem času Fayne čím dál napodobuje jejich chování a koncept streamů s dalšími tiktokery.

Jejich šílené streamy tedy nejen že ovlivňují je a často i jejich zdraví, často se pouští do různých konfrontací jak s náhodně kolemjdoucími, tak i s rodinou. Kroka například dostal za trest úkol, aby své ženě řekl, že se rozvádí a ať ihned odejde z bytu.

„Zlato, já už tě nechci. Já jsem na kluky. Takže se sbal a vypadni odsud. Já to myslím vážně. Podvádím tě už dva měsíce,“ říká Kroka rozespalé ženě. Ta očividně nechápe, co se děje, jelikož se ji měl Kroka touto informací probudit.

Dá se říct, že oba tiktokeři nemají odpovídající počet sledujících k tomu, kolik uživatelů následně na streamech mají. Čonnyho například sleduje pouhých devětasedmdesát tisíc lidí, což se s počtem uživatelů na jeho streamech nedá srovnávat. Většina si jejich streamy najde zřejmě přes For You page.