Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Mladík zneužíval malé děti. | foto: PČR

Dvacetiletý mladík je stíhaný za zneužití nezletilých chlapců. Na schůzky je lákal skrze TikTok

Internet je plný predátorů, a tak by si rodiče měli dávat bedlivý pozor na to, co jejich děti na sítích dělají. Ne vždy jsou schopní kontrolovat vše, a tak se nevinné děti často dostávají do spárů sexuálních predátorů. Jeden takový je nyní stíhaný za zneužití až pěti chlapců. Momentálně mu tak hrozí osm let ve vězení za únos a pohlavní zneužití. Schůzky si s chlapci domlouval přes TikTok.
  18:00

Sexuálních predátorů bylo a vždy zřejmě bude na sítích mnoho. Téměř veškeré sociální sítě se tak snaží zamezit přístup nezletilým skrze různé způsoby ověřování věku. Většinou se však jedná o opatření, které obejde kdokoliv. Děti tak na sítích mohou poměrně lehce, když pravidla obejdou, narazit i na sexuální predátory.

Jeden takový si s nimi psal skrze platformu TikTok. Společné téma mělo být o vlacích. Nešlo však o jen tak ledajakou a nevinnou konverzaci. S některými si měl dát sraz na vlakovém nádraží a následně se s nimi vozit po republice. Až pět z nich měl dokonce zneužít. Nyní mu za jeho činy hrozí osm let za mřížemi.

Pedofilní mladík si své oběti vyhledával skrze platformu TikTok. S nezletilými chlapci navazoval kontakt na základě vlaků. Prezentoval se zřejmě jako jejich milovník a hledal chlapce se stejným koníčkem. Začal si následně s nimi psát a s některými se dokonce domluvil i na osobním setkání. „Využíval sociální sítě TikTok k navázání kontaktu s chlapci, u kterých si byl dobře vědom toho, že jsou nezletilí. Společné konverzace přes sociální sítě a časté telefonáty s chlapci vyústily i v osobní setkání. Kontakty s nimi často navazoval skrze zálibu k vlakům,“ uvedla mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Sraz si nedali nikde jinde, než na vlakovém nádraží, odkud se vydali na společný výlet vlakem do různých koutů republiky. Jednalo se o chlapce z různých krajů jako například z Prahy, Středočeského, Ústeckého, Plzeňského, či Jihomoravského kraje. Až pět z nich měl dokonce i sexuálně zneužít. „Několik jeho setkání s pěti chlapci skončilo pohlavním stykem,“ říká Schneeweissová.

Tento mladík je přesný úkaz klasického internetového predátora. Jeho záliba v chlapcích je zřejmá i z toho, že po nich měl vyžadovat nahé fotografie. „Chlapcům, se kterými byl dlouhodobě v kontaktu, zakazoval přátelství s děvčaty a požadoval i zablokování veškerých přátel na sociálních sítích. Po všech také požadoval zaslání jejich intimních fotografiích a později vyhrožoval zveřejněním,“ říká Schneeweissová.

Věk chlapců se má pohybovat od deseti do třinácti let, čehož si byl prý mladík dobře vědom. Dle kriminalistů měl komunikovat až s jedenácti chlapci. V oboru predátorství to není žádný nováček. Už dříve měl být za něco podobného odsouzen. Policie se snažila všemožně zjistit identitu všech chlapců, aby se s nimi mohla spojit a vyslechnout je. Ve spolupráci s různými krajskými ředitelstvími se jim to podařilo. Po zjištění všemožných informací a důkazů bylo na mladíka zahájeno trestní stíhání.

Obvinění, která jsou proti němu vznesená, jsou poměrně rozsáhlá. „Následně zahájili trestní stíhání dvacetiletého muže, kterého obvinili z několika závažných trestných činů, konkrétně z pohlavního zneužití, zneužití dítěte k výrobě pornografie, vydírání, navazování nedovolených kontaktů s dítětem, ohrožování výchovy dítěte, nebezpečného vyhrožování a únosu dítěte a osoby stižené duševní poruchou,“ říká Schneeweissová. Momentálně mu za všechny jeho prohřešky hrozí až osmiletý trest v podobě odnětí svobody. Dvacetiletý muž se momentálně nachází ve vyšetřovací vazbě.