Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Týrá Matouš Kaluba svého kocoura? Postříkal ho sprejem na hmyz a zmáčkl mu varlata

Zápasník z bojové organizace Clash of the Stars, říkající si Dragunov, poskytl redakci Antiyoutuber.cz záznam z TikTok streamu, na kterém má Matouš Kaluba nevhodně zacházet se svým kocourem. Postříkat ho měl sprejem proti hmyzu a umýt dezinfekcí na podlahu. Dokonce se chlubil tím, že mu zmáčkl varlata. Redakci Antiyoutuber Kaluba řekl, že se o týrání podle něj nejedná.
  18:00

Kontroverzní influencer, zpěvák a zápasník z bojové organizace Clash of the Stars Matouš Kaluba je známý pro své neobvyklé chování. Chlubí se tím, jak kálí na vlastním balkóně a jak své vlastní zvratky přidává do jídla. Nyní měl veřejně na TikTok streamu ukázat, jak zachází se svým kocourem. Ve videu, které má redakce Antiyoutuber.cz k dispozici, ale kvůli jeho surovosti zveřejňuje pouze jeho část, ho zvedal nad hlavu s úmyslem ukázat jeho přirození. Jenže na streamu se toho dělo víc. Ačkoliv to záběry přímo neukazují, sám se pyšně pochlubil tím, že měl kocourovi zmáčknout varlata a umyl ho dezinfekcí na podlahu.

2. února 2024 v 21:08, příspěvek archivován: 14. března 2024 v 14:52

Na jednom záběru, na kterém ho Kaluba ukáže před kameru, jde vidět znavený výraz kocoura s jedním pootevřeným okem.

„Já mu zmáčknu kuličky. Já jsem mu zmáčkl varlata, víš? Ale vy jste to neviděli,“ říká Kaluba na TikTok streamu, načež jeho kocour začne dlouze a hlasitě sténat. „Má varlátka ten kocour. Má varlátka. Do p*dele, neškrábej ty svi*náku za*ranej,“ říká Kaluba, když s kocourem cloumá ve vzduchu.

Záznam ze streamu, který Dragunov poskytl redakci Antiyoutuber.cz, je sestříhaný. Dále nastává záběr na Kalubu, jak jde kocoura umýt. Nejdříve ho omyje vodou, otře a následně vytáhne jakýsi čistič na toaletu. „Já to používám na kočky. Oni to koupili na záchod tady doma. Marcela to koupila na záchody a já to používám na kočky, na mytí,“ říká Kaluba a naznačuje, že mimo záběr kamery přípravkem umývá kocoura. Na dalším prostřihu na kameru ukazuje dezinfekci v lahvi.

@matouskaluba0

😂😂😂😂

♬ původní zvuk - Matouš Kaluba

Celý proces čistění zakončí tím, že na kocoura vystříká přípravek proti hmyzu. „Sprej proti švábům, aby na něj nelezly mravenci, když bude teplo,“ vysvětluje Kaluba, proč kocoura postříkal oním přípravkem. Dragunov, který s ním společně streamoval, ho po této scéně konfrontoval. „Kámo, ale víš, že se to na kočky nesmí dávat,“ říká. „Proč by se to nemohlo? Vždyť tam není žádný zákaz. Já si to stříkám i na hlavu, když jdu mezi lidi,“ reaguje Kaluba.

Takové varování však existuje a skutečně není dobrý nápad takový přípravek na zvířata aplikovat. „Nestříkejte na osoby a domácí zvířata. Skladujte odděleně od potravin, nápojů a krmiv pro zvířata,“ píše se v popisu produktu na webu su-servis.cz.

Dragunova takové zacházení se zvířaty velice znechutilo a s Kalubou si to chce fyzicky vyřídit. „To je takový zk*rvený koště, který týrá takhle kočku a ještě žebrá na TikToku, že mu lidi neposílají prachy a že nemá na žrádlo,“ říká Dragunov. Oficiálně ho tak vyzval na zápas do Clash of the Stars. „Přijmi výzvu do Clashe a já ti ukážu, co je týrání,“ pokračuje.

Podle Kaluby se v žádném případě o týrání nejedná. „Rozhodně neublížil a mohou to potvrdit i moje rodiče. Já toho kocourka mám rád a nadevše miluji. A rozhodně se nejedná o § 302 týrání zvířat, neboť by to zvíře muselo ‚dlouhodobě’ trpět, a ne jen vteřinově,“ sdělil redakci Antiyoutuber.cz. „Jen bych rád podotkl, že kocourek byl odborně zkontrolován mámou, jež je veterinářka,“ doplnil.