Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav

Koleso byl v době podpisu smlouvy nesvéprávný | foto: instagram.com

Další záhada z Clash of the Stars? Nesvéprávný Koleso podepsal smlouvu, dostal 12 tisíc

Nad organizací Clash of the Stars se možná začínají stahovat mračna. Objevily se smlouvy, které odtajnily některé částky za zápasy. Patrik „Koleso“ Pešava měl dokonce dostat pouhou polovinu z původně domluvené částky a celá smlouva by navíc měla být neplatná. Pešava je totiž nesvéprávný a nic by podepisovat neměl. Vedení to prý vědělo a rozhodlo se to neřešit.
  9:00

Poslední dobou začínají na povrch vyplouvat pozoruhodné informace o organizaci Clash of the Stars, na internetu se teď dokonce objevily dvě smlouvy. Jednu s organizací podepsal Jiří „MaxGreen“ Janouch, druhou měl podepsat Patrik „Koleso“ Pešavova. Na web Clash of the Stars WTF neznámý člověk přidal několik fotek, na které je údajná smlouva obou zápasníků. V té se píše hned několik věcí, které upoutaly pozornost spousty lidí, hlavně je zaujal kontrakt Pešavy. Ten totiž smlouvu měl podepsat v době, kdy byl prohlášený za nesvéprávného.

První věc je finanční ohodnocení Pešavovy účasti na druhém galavečeru Clash of the Stars. Ve smlouvě, která se objevila na internetu, se totiž píše, že má Pešava dostat za zápas tisíc euro, tedy zhruba čtyřiadvacet tisíc korun. Ve smlouvě zároveň stojí, že tři sta eur z původní částky bude bezhotovostně převedeno na účet Jakubovi Jírovi jakožto manažerovi. Z původní částky tak Pešavovi zbude zhruba sedm set euro.

„Ve smlouvě bylo napsané 1000 euro, 300 euro pro Jíru a 700 euro mělo být vyplaceno. Bylo mi ale vyplaceno pouze 10 tisíc korun a 2000 korun z PPV,“ řekl redakci Antiyoutuber.cz Pešava. Zápasníkovi tak byla údajně vyplacena zhruba polovina původně domluvené částky a to včetně peněz z PPV.

Podobné rozdělení peněz jde vidět také ve smlouvě s Janouchem, který měl údajně obdržet stejnou částku. Janouch měl dokonce podstoupit lékařskou prohlídku, na kterou se ale údajně nedostavil. Vedení organizace ho navzdory tomu do zápasu pustilo. Janouch tak ale riskoval opravdu hodně. V bojových sportech totiž stačí jedna špatná rána a zápasník si může odnést doživotní následky.

Janouch má navíc už teď veliké problémy se sluchem a klidně se mohlo stát, že by ohluchl úplně. Nehledě na to, každý zápasník musí podstoupit lékařskou prohlídku, protože může trpět různými onemocněními, o kterých on sám vůbec nemusel před lékařskou prohlídkou vědět. Například porucha srážlivosti krve, špatný krevní tlak, i takové zdravotní problémy jsou při zápasení velmi nebezpečné.

V případě Kolesa by problematická mohla být i další věc. Pešava byl totiž ještě předtím, než měl vůbec nastoupit do Clash of the Stars, prohlášený za nesvéprávného. To znamená, že on sám nemůže podepisovat žádné smlouvy a tím pádem by mohl být i jeho kontrakt s organizací Clash of the Stars neplatný. Mohlo se stát, že vedení organizace vůbec o Pešavově nesvéprávnosti nevědělo. Zápasník ale tvrdí něco jiného.

„Prostě jsem jim to řekl a oni mi řekli, že kdyby byly nějaké peněžní problémy, tak že všechno vyřeší. Zaplatí mi advokáta a ten mě ze všeho vyseká. Chtěli si mě podplatit, ale nějak se jim to nepovedlo,“ vysvětlil celou situaci Pešava. On sám navíc spoustě věcem ve smlouvě nerozuměl a rozhodl se ji proto podepsat, aby mohl do zápasu nastoupit.

Redakce Antiyoutuber.cz kontaktovala pro vyjádření jak Jakuba Jíru, tak šéfa organizace Tomáše Linh Le Syho. Oba reagovali s tím, že jsou na dovolené a vyjádří se až v následujícím týdnu.

Zatím není jisté, jak se celá situace ohledně organizace Clash of the Stars bude vyvíjet. V zákulisí se ale rozhodně něco děje, protože vedení organizace navštívila policie. Nikdo ale pořádně neví, o co se jedná. Podle slov spolumajitele a promotéra organizace Tomáše Linh Le Syho, byla celá akce vedena na základě anonymního udání, víc informací prý zatím neví. Jak tedy celá situace dopadne? O tom vás budeme informovat.

Témata: Koleso