Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie

Koleso na Clash of the Stars | foto: Pavel Dvořák/Tilen Vajt

Zápasníci Clashe se vyjádřili ke kauze Koleso a žloutenka. Většina Kolesovi nevěří

Internet momentálně pořádně rozhýbala kauza ohledně Kolesa a jeho zápasu v Clash of the Stars. Do něj měl totiž nastoupit se žloutenkou. Redakce Antiyoutuber.cz se zeptala několika bojovníků na jejich názor ohledně této kauzy. Většina si myslí, že si to Koleso vymyslel. Pokud by to však byla pravda, tak se jedná o selhání ze strany organizace, tvrdí někteří.
  9:40

Podle dokumentů a informací, které se dostaly do redakce Antiyoutuber.cz se zdá, že bojová organizace Clash of the Stars pochybila. Nejde však o jen tak ledajakou chybu, ale o velikou věc. Zjistilo se, že Patrik Pešava alias Koleso měl do svého zápasu v organizaci proti Lukáši Krilovi nastoupit se žloutenkou typu C. Podle něj o tom představitelé organizace věděli a tuto informaci zamlčeli. Ke kauze se pro redakci vyjádřilo několik zápasníků organizace a jejich reakce jsou zajímavé.

❤️❤️❤️

10. listopadu 2022 v 9:52, příspěvek archivován: 21. července 2023 v 15:13

Celá kauza se totiž lehce pojí i s konkurenční bojovou organizací Red Face. Mnoho uživatelů na sítích se ptá, proč nikdo neřeší Kolesovu účast právě v této organizaci. Pokud je pozitivní na žloutenku typu C, jak je možné, že ho do klece pustili, ptají se uživatelé. „A v Red Face už to nevadilo? V Clashi se mlátí ve velké kleci s polštářem a v Red Face v budce 1x1 metrů,“ píše do komentářů pod příspěvkem na Instagramu jeden uživatel. „Zaplacený č*rák Rad Facem. Kdo mu dá víc, pro toho bude kopat smažka tupá za*raná,“ píše další.

Uživatelé nejsou jediní, kterým Kolesova účast v Red Face přijde zvláštní. I několik zápasníků z Clashe se nechalo slyšet, že jim na tom něco nesedí. „Na této situaci mě zaráží jedna věc, že mohl Koleso zápasit u konkurenčního Red Face v budce 1x1 metrů, kde je riziko nákazy žloutenkou asi tisíckrát větší, než během zápasu na polštáře. Pokud tedy máme řešit Kolesovu žloutenku, měli bychom ji řešit všude, kde hraje roli. Tím myslím Redface. Za mne organizátoři v Redface pochybili daleko víc než v Clashi, pokud tedy Clash pochybil,“ říká pro redakci Antiyoutuber.cz Ladislav Gal alias Kukis. Dodává také to, že samozřejmě souhlasí s tím, že by člověk nakažený žloutenkou do zápasu nastoupit neměl.

Byla to dlouhá cesta, ale přinesla ovoce. Všem děkuji za podporu, že jsem se mohl stát zápasníkem @clashofthestars

12. června 2023 v 21:29, příspěvek archivován: 21. července 2023 v 15:13

Koleso měl původně v Red Face zápasit s Maxgreenem. Ten však do zápasu nenastoupil, a tak ho musel nahradit Jakub Smrek alias Freescoot. Sám Maxgreen se redakci svěřil, že podle jeho informací měl mít Koleso v době zápasu i další onemocnění. „Jsem rád, že jsem z toho vycouval, protože jsem slyšel, že má Koleso svrab a teď se objevila informace, že má žloutenku. Nechápu, proč mi Red Face tento zápas vůbec nabízel,“ říká Magreen. Dále dodal, že on patří pouze do Clashe, kde má v plánu také zůstat.

Někteří mluví o tom, že si to musel Koleso celé vymyslet, jelikož si na takové věci dává prý Clash veliký pozor. Několik zápasníků se svěřilo, že před jejich zápasem museli jít na zdravotní testy, a tak zřejmě není možné, aby taková situace nastala. Koleso však tvrdí, že právě na zdravotních testech byl. Když za organizátory přišel s výsledky, které ukazovaly, že je pozitivní na žloutenku, tak ho měli právě i údajně přes vědomí toho, že je infekční do zápasu pustit.

Podle některých zápasníků si tedy na takové věci dává Clash pozor. „Za mě jako za zápasníka to mají hodně ošéfované. Kontrolovali i lékařské zprávy a všechno. Takže tam za mě je jakoby spíš to, jestli se náhodou Koleso nesnaží přiživit, nebo si nahnat nějakou slávu, aby pošpinil Clash of the Stars,“ říká pro redakci David Pražák alias Fregamer. Říká ale také, že pokud je vše o této kauze pravda, tak organizace pochybila. „Kdyby to byla pravda, tak Clash of the Stars udělalo chybu. S tím že by to pak měli správně napravit, což by podle mě oni udělali,“ doplňuje Fregamer.

K obezřetnosti a opatrnosti Clashe se vyjádřil i zápasník Matouš Kaluba. „Lékařské testy jsou nutností mít při sobě, když do toho zápasu jdu. Všichni musíme mít platné testy, které nesmí být starší šest měsíců. Přes to vlak nejede,“ říká Kaluba. Říká také, že kdyby měl mít náhodou někdy zápas s Kolesem tak by pečlivě dbal na to, aby byl zdravotní stav Kolesa důkladně prověřen. „Osobně bych trval na tom, aby si něco takového ohlídal a požadoval bych vědět zdravotní stav mého soupeře. To je pro mě zásadní věc,“ doplňuje Kaluba.