Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta

Harry Jowsey | foto: Hollywoodlife.com

Hvězda reality show Too Hot To Handle má rakovinu kůže. Fanoušky všechny prosí, ať nepodceňují vyšetření

I přes to, že se na první pohled může zdát, že mají celebrity životy zalité sluncem, nikdy tomu tak není. Své o tom ví i jeden z účastníků randící reality show Too Hot To Handle Harry Jowsey. Ten na svém tiktokovém účtu sdílel zprávu o tom, že má rakovinu kůže. A to nejenom aby fanoušky o svém stavu informoval, ale také aby je varoval před možnými riziky.
  16:00

Většina lidí, co Harryho Jowseyho na sociálních sítích sleduje zná především jeho zábavná videa, která natáčí i s dalšími hvězdami světového šoubyznysu jako je třeba Lele Pons, populární herečka a zpěvačka či s Rylee Arnold, tanečnicí z pořadu Dancing With The Stars. Čas od času přidá na svůj profil vlog z obyčejného dne, z cest nebo zkrátka cokoliv, co je v daný moment populární a trendy. Před několika dny však většinu svých fanoušků zaskočil když po otevření jeho videa viděli místo usměvavého mladíka poměrně vážnou tvář. Jowsey všem svým sledujícím, ale i ostatním lidem tímto videem oznámil, že mu byla diagnostikována velmi vážná nemoc – rakovina kůže. A také, že je momentálně v procesu léčby. Kromě toho všechny vyzval, ať nepodceňují prevenci.

Harry Jowsey byl jednou z nejvýraznějších postav první řady americké reality show a i když od vysílání řady, kde Jowsey účinkoval uběhlo přes čtyři roky, na sociálních sítích je stále velmi populární. Nejdříve se jeho jméno často skloňovalo ve spojitosti s další účastnicí, s kterou v soutěži tvořili pár Francescou Farago. S tou se však poměrně krátce po odvysílání rozešli. Harry ale na mediální scéně a to především na TikToku a Instagramu zůstal i nadále a fanoušky pravidelně zásobuje především vtipnými videi z jeho života a dalším. Na síti TikTok ho sleduje před pět milionů lidí.

Před několika dny ovšem sdílel video, které do jeho klasického repertoáru příliš nezapadalo. Místo dalšího trendu se v něm Jowsey věnoval svému zdravotnímu stavu a tomu, že mu byla diagnostikována rakovina kůže. V českém překladu znělo jeho sdělení následovně: „Nedá se to říct jednoduše, ale minulý týden jsem šel k dermatologovi, aby mi zkontroloval kůži, a našel mi rakovinu kůže. Budu v pořádku, všechno bude v pořádku, ale jen jsem chtěla napsat tenhle příspěvek, abyste věděli, že léto je za rohem. Prosím, používejte opalovací krém.“ Dále pak všechny své fanoušky poprosil, aby na sebe dávali pozor a nechali se vyšetřit. A to hlavně s příhlednutím k tomu, že léto se nezadržitelně blíží a právě v tomto ročním období by na sebe lidé měli dávat co největší pozor a používat opalovací krémy. Přímo to Jowsey vyzdvihuje.

Please wear sunscreen ☀️

30. dubna 2024 v 18:24, příspěvek archivován: 30. dubna 2024 v 18:24

Kromě tohoto varování pak ve videu uvedl, že doktoři na jeho těle našli zhoubný rakovinový výrůstek, který měl v rameni rok až dva. Až po roce či dvou (to Jewsey ve videu blížeji nespecifikoval) se nechal dermatologem vyšetřit.

Kromě účasti v reality show, kde měl najít lásku se Jowsey proslavil i svým působením v americké verzi naší Star Dance – Dancing With The Stars. Tam tančil s výše zmíněnou Rylee Arnold, s kterou jsou do dnešního dne v kontaktu a točí spolu i tiktoková videa. Dále má australský influencer vlastní podcast s názvem Dating Harry Jowsey, kde pravidelně řeší otázky randění a vztahů.

Rakovina kůže drží v pomyslném žebříčku četnosti nádorových onemocnění dlouhodobě jednu z předních příček. Možná také proto, že lidé často použití opalovacích krémů a další prevenci nepovažují za nutnost. A jak se může rakovina kůže projevit a na co je potřeba dát si pozor? Mezi hlavní příznaky patří nově vzniklá kožní znaménka, změna znamének současných, puchýřky s krustou či jakékoliv další uzlíky a výstupky na kůži. Ty se nejčastěji objevují právě v oblasti krku a ramen. Více informací je v případě potřeby možno dohledat na mnoha webových stránkách, jako například na oficiálním webu lékáren Dr. Max.