Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Humi byl napaden. | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Zlomená čelist a lícní kost. Influencera Humiho prý napadla skupina Romů

Známý influencer Humi byl napaden. Své sledující šokoval na Instagramu, když zveřejnil fotky z nemocnice s monoklem a napuchlým obličejem. Zaútočit na něj a youtubera říkající si Nevídanej Kořen, měla skupina až dvaceti mužů, údajně Romů. K případu se vyjádřila i policie.
  20:31

Sledujícími oblíbený parťák známého youtubera Fiziho Humi se se svými sledujícími na Instagramu podělil o děsivou zkušenost, která se měla udát v pátek 15. března v Písku. Z nevinné večerní procházky se stala noční můra. Se známým youtuberem, který si říká Nevídanej Kořen, se prý procházeli po parku, když tu náhle na ně začala pokřikovat parta mladíků. Celá situace měla eskalovat až k napadení, kdy Humi skončil v nemocnici s nateklým obličejem, monoklem a zlomeninou lícní kosti a horní čelisti.

SPOLEČNÁ PŘESPÁVAČKA S HUMIM A KOŘENEM VE STŘEKOV ARÉNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, KTERÁ JE PLNÁ TRAMPOLÍN! 19.1.2024 od 19:00 a končit se bude až další den v 10:00 Budou i soutěže o MERCH
PŘIHLÁŠKA ZDEstrekovarena.cz/prihlaska-na-akci
UŽ SE NA VŠECHNY FANOUŠKY MOC TĚŠÍME❗️

6. ledna 2024 v 17:03, příspěvek archivován: 18. března 2024 v 20:16

„Jdeme o kus dál a tam bylo asi dvacet Romů. Seděli na lavičkách hned vedle a začali na nás volat jako: ,hej kluci, Kořene, Humi, pojďte s námi dát fotku’,“ popisuje Humi youtuberovi říkající si Stay12, co se stalo. Šli se s nimi tedy prý vyfotit, což se rychle změnilo v konfrontaci. „Najednou slyším, jak tam na nás nadávají. Začali nás hrotit. Teď do Kořena tam začali strkat prostě. Ten tam udělal nějaký kotoul, nebo co to bylo, protože ho shodili. Začali tam do něj kopat a všechno možný,“ pokračuje. Když se svého kamaráda zastal, tak ho prý také napadli.

Podle vyjádření Humiho se jednalo o poměrně brutální napadení. Napadnout měli nejen jeho a Nevídaného Kořena, ale i jejich kamaráda, který se snažil situaci slovně uklidnit. Celá parta měla nakonec utéct poté, co dvě kolemjdoucí slečny zavolaly policii. „Kdyby tam tyhle svědkyně nebyly, tak bůhví, jak by to dopadlo. Jestli by nás tam ještě déle bušili, nebo já fakt nevím, co by se jako potom ještě dělo,“ vysvětluje. Na místo následně měla dorazit záchranka a policie. „Je to teď v řešení a já doufám, že se to vyřeší, protože tohle se prostě nemůže nechat jen tak,“ říká.

V řešení to skutečně je. K incidentu se vyjádřila policie na svém oficiálním X (dříve Twitter) profilu. „Napadením muže, který vystupuje na sociálních sítích pod nickem Humi, se intenzivně zabývají písečtí kriminalisté a to včetně možného rasového podtextu,“ píšou v prvním příspěvku. „Jelikož je tento útok předmětem řady diskuzí mezi místními obyvateli, tak bychom rádi vyzvali ke zdrženlivosti v rychlých soudech a prosíme o čas na řádné objasnění případu,“ pokračují v dalším.

Humiho tak z místa měla odvést záchranka do nemocnice. „Bohužel se zjistilo, že tam mám zlomeninu. Že mám vlastně zlomenou lícní kost a ještě horní čelist,“ vysvětluje, jaké zdravotní následky si z incidentu odnesl. Bere prý antibiotika, prášky na otok a nemůže smrkat.