Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Jonas Brothers | foto: Profimedia.cz

Skupina Jonas Brothers přesouvá turné, i koncert v Praze. Lidé se zlobí, chtějí zpátky peníze

Populární bratrské trio Jonas Brothers čelí velké vlně kritiky. Za měsíc mělo začít jejich společné turné po Evropě, trojice se však rozhodla ho přesunout. Proč? Prý kvůli tomu, že musejí pracovat na jiných projektech. Lidé se zlobí a požadují vrácení peněz nejen za nevyužité ubytování a letenky, ale i za vstupenky na koncert.
  9:30

Jonas Brothers byl před patnácti lety jedním z nejpopulárnějších boy bandů. Bratři Nick, Joe a Kevin Jonasovi byli ve zlaté éře televizního kanálu Disney Channel idolem nejedné dospívající dívky. Ač se dříve zdálo, že kariéra amerického boy bandu je u konce, po několika peripetiích se bratrské trio rozhodlo v tvorbě pokračovat. Teď však odkládají evropské turné, prý kvůli zajímavějším projektům.

Kapela Jonas Brothers se začala formovat už v roce 2005. Větší pozornosti se jim dostalo jenom o tři roky později, kdy účinkovali v prvním díle populárního filmu Camp Rock. Následoval druhý díl, zanedlouho vznikl i seriál Jonas, který měl dvě řady. Do toho vydávali bratři Jonasovi také hudbu, v době jejich největší slávy vytvořili čtyři hudební alba. Mezi největší hity patřily například skladby S.O.S., Burnin' Up nebo Hold On.

@arianna_lillie Is it me or do they also just not seem like they feel bad at all? #jonasbrothers #jonasbrotherstour #jonasbrotherseuropetour #greenscreen #greenscreenvideo ♬ original sound - Arianna Lillie | Reality Tv✨

Pak však přišel ve společné kariéře zvrat a na čas se Kevin, Joe a Nick rozdělili. Prý kvůli tomu, že se každý z nich chtěl soustředit na vlastní sólovou kariéru. Joe vydal vlastní sólové album, Nick se vydal na turné s vlastní kapelou a Kevin začal studovat hudební produkci. V roce 2012, tedy o dva roky později od toho, co se rozhodli přerušit společnou hudební kariéru, se vrátili s koncertním turné po Spojených státech. Pak se však odmlčeli doopravdy a zhruba na šest let.

V roce 2019 se opět spojili a vydali páté hudební album, o čtyři roky později šesté. A rozhodli se s nimi objet nejen Spojené státy, ale i Evropu. Evropské turné mělo začínat v květnu, pražský koncert se měl konat začátkem června. Fanoušci z Evropy se nemohli dočkat, že po letech uvidí oblíbené trio zase spolu, navíc ve svém městě. Ač byla cena za lístek mnohdy vysoká, pohybovala se zhruba v řádech desetitisíc korun, lidé lístky po celé Evropě kupovali i tak.

Jenže nakonec se plány změnily. Minulý týden totiž bratrské trio oznámilo, že se koncerty přesouvají z přelomu jara a léta na podzim. „Moc si vážíme vaší lásky a podpory. Víme, že je to trochu nepříjemné, ale nemůžeme se dočkat, až se s vámi podělíme o další informace o tom, co se chystá,“ napsali na sociální síti X. A proč konkrétně museli turné přesunout? Prý kvůli tomu, že mají jiné projekty, na kterých musejí pracovat. Bližší vysvětlení však fanouškům nedali.

@laurendeleary 🚨 Jonas Brothers drama alert! 🚨 Fans are calling them out for rescheduling 22 tour dates last minute to make way for 'exciting projects.' 🎤 What's the real tea? ☕️ #JonasBrothers #TourDrama #ExcitingProjects ♬ original sound - Lauren DeLeary

Na sociálních sítích se v podstatě okamžitě zvedla obrovská vlna kritiky. „Mám naplánovaný tajný výlet do Londýna pro své dvojče. Co mám asi dělat? Poletíme z New Yorku, všechno máme zaplacené a měsíc předem řeknete, že se koncert ruší? To nemyslíte vážně,“ zlobí se jedna z fanynek na sociální síti X. Ostatní se k ní přidávají. Někteří požadují kompenzaci za nevyužité letenky a ubytování, jiní chtějí vrátit i vstupenky na koncert. „S Jonas Brothers jsem skončila,“ zlobí se jedna z těch, které chtějí požadují vrátit i vstupné. Jak celá situace dopadne je otázkou, nicméně už teď lze tvrdit, že Jonas Brothers přicházejí o fanoušky po celé Evropě.