Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Proč soutěžit o rok s plastovou korunou na hlavě, ptala se Biasiol. Teď změnila názor, je ve finále Miss

O účasti influencerky Veronicy Biasiol v soutěži Miss Czech Republic se na sociálních sítích debatuje už několik měsíců. Prý je známá už dostatečně a navíc má mnoho estetických úprav. Teď ji však dohnalo video z minulosti, ve kterém tvrdila, že by ženy neměly nechat rozhodovat porotu o tom, jestli jsou dostatečně krásné. Biasiol se brání, video je prý šest let staré a změnila názor.
  13:30

Blíží se finále soutěže Miss Czech Republic a finalistky nedávno vyrazily do Egypta na soustředění. Ne ze všech dívek jsou ale lidé na sociálních sítích nadšení. Už od loňského podzimu, kdy Miss Czech Republic začala odhalovat na Instagramu jména dívek, které se chtěly ucházet o korunku krásy, se šířilo mnoho negativních reakcí. Je mezi nimi hned několik veřejně známých osobností a influencerek, mezi které patří například Petra Beníšková, Tina Diallo nebo Veronica Biasiol.

Biasiol se v poslední době snaží profilovat především jako podnikatelka než jako influencerka. V létě vydala kosmetickou kolekci na které spolupracovala se značkou Gabriella Salvete, nedávno po delším odkládání otevřela nový obchod s oblečením a k tomu prodává diáře. I proto překvapilo nespočet lidí na sociálních sítích, že se rozhodla se do soutěže přihlásit. Pozornosti prý má více než dost, což platí i pro její kolegyně influencerky, které se do finále Miss Czech Republic dostaly společně s ní.

Biasiol je ale navíc známá pro své výrazné líčení a na sítích se už několik let mluví o tom, jaké má estetické úpravy. Miss by podle mnoha diváků měla být soutěž o přirozené kráse, ne o kráse podpořené plastickými operacemi nebo jinými estetickými úpravami. Dlouho se například řešil nos známé influencerky, o kterém dlouho tvrdila, že si ho jen výrazně konturuje líčidly, nedávno v reakci na negativní komentáře otočila. Přiznala, že má upravená nejen prsa a rty, ale i hojně probíraný nos. Prý na estetických úpravách nevidí nic špatného.

S blížícím se finále soutěže, které se bude konat už 11. května, se objevuje čím dál tím více kritiky. Na TikToku se navíc začalo šířit už zhruba šest let staré video, ve kterém Biasiol odpovídá na otázku, jestli se plánuje zúčastnit některé ze soutěží krásy. „Určitě ne a to říkám jako člověk, který byl xkrát v porotě takových soutěží. Vy dovolíte někomu, aby minimálně rok rozhodoval o vašem osudu na základě jednoho večera a rozhodnutí poroty, která se skládá ze sponzoru té akce. A potom se necháte soudit, jestli jste dostatečně krásná na to, abyste měla na hlavě plastovou korunu,“ povídala tehdy na Instagramu.

Biasiol uznala, že díky soutěži mohou získat ženy výsady a slávu, podle ní nic podobného za účast nestojí. Tvrdila, že každá žena, která si je vědomá toho, jak moc je krásná, nepotřebuje chodit do podobných soutěží a je schopná prosadit sama. Navíc podle ní každá žena, která si samy sebe váží, umí prosadit bez pomoci soutěží krásy. Ženy, které si jsou samy sebou jisté, by prý samy začaly pracovat jako modelky a nepotřebovaly by, aby je někdo utvrzoval v tom, že jsou opravdu krásné.

@anna.slovak2 Odpovědět uživateli @Leli Nka ♬ původní zvuk - Anna.slovak

Pro úplnost je nutné dodat, že zhruba před šesti lety, kdy bylo video údajně natočené, se navíc účastnila soutěže Miss Liberec. Po soutěži velmi dlouho otevřeně mluvila o tom, že jsou všechny soutěže krásy zbytečné. Evidentně však změnila názor, což sama také pod video, které se rychle stalo virálním, napsala. „Takže já už ani nemám právo po šesti letech, kdy bylo tohle video natočené, změnit názor. Je dost těžké vyrůstat na internetu. Neveřejně, natož pak veřejně,“ vysvětlila.

Biasiol však změnila názor ve více věcech, na což reagovali i lidé na TikToku. V minulosti totiž promluvila o tom, že podváděla některé své mužské partnery, což prý neplatilo pro ženské partnerky. „Názor asi změnila ve všem,“ smějí se lidé. Narážejí totiž na kauzu z minulého léta, kdy se veřejně přiznala k tomu, že několik měsíců podváděla partnerku Báru Mlejnkovou.

Témata: Veronica Biasiol