Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Odpočívej v pokoji Brunclíku, budeme na tebe vzpomínat Czechcloude. Lidé si vymýšlí smrt influencerů

Bavit se na účet někoho jiného, a hlavně známého tvůrce, je a vždy bylo na sociálních sítích populární. Nyní se převážně na platformě TikTok rozjel nový trend, ve kterém si lidé vymýšlí úmrtí českých influencerů. Lidé na sítích si utahují z bizarního streamera Jana Brunclíka tím, že ho srazilo kolo a na následky zranění zemřel.
  18:00

Budeš nám chybět. Odpočívej v pokoji, nechť ti je země lehká. I takové vzkazy nyní lidé posílají známým influencerům. Hlavně na TikToku se rozjel nový trend, ve kterém lidé předstírají smrt populárních tvůrců. Nejvíce se tato sranda dotkla bezpochyby bizarního streamera Jana Brunclíka. Ten se musel dokonce ozvat na svých sítích, že je naživu. I přesto si z něj však mnoho lidí nadále dělá legraci. Trend zasáhl i další streamery, jako Haiseta nebo Petra Žaluda, známého také jako Czechclouda.

@iva_brunclikova #CapCut Jan Brunclík #real #relatable #fypシ゚viral #fyp #janbru #femboy #czsk #linuxdrak #ivabrunclikova #janbrunclik #template #silly ♬ Please Don't Go - KC & The Sunshine Band

Když Brunclík nedávno streamoval z jedné své procházky, v jeden moment to do něj zezadu z nenadání prudce nabořil cyklista. Na základě tohoto incidentu, ze kterého se streamer rychle oklepal, začali lidé na sítě psát, že umřel. Celý den po této srážce totiž ani nestreamoval, což humorným konspiracím dodalo na váze. Lidé tak na sítích začali vytvářet různá videa s melancholickou hudbou se vzkazy zesnulému Brunclíkovi. „Odpočívej v pokoji. Doufám, že ten cyklista dostane doživotí,“ komentuje jedno takové video jeden z lidí na TikToku. „Zemřel tady zbytečný člověk,“ píše další.

Netrvalo to dlouho a k údajnému úmrtí se vyjádřil i samotný Brunclík. Zapnul kvůli tomu dokonce i speciální stream, aby dal fanouškům najevo, že žije. „Zdravím diváky a divačky, jsem stále naživu a nikdo neumřel. A přestaňte mě těmi hnusnými zprávami obtěžovat. Krásný den,“ říká Brunclík. To však moc nepomohlo. Lidé se začali svěřovat, jak je umělá inteligence v dnešní době natolik pokročilá, že dokáže vytvořit i streamujícího Brunclíka. „Skoro jako kdyby tu byl s námi. Aspoň že někdo stále zveřejňuje jeho záznamy na Chatrubate (pozn. red.: Chatrubate je stránka, na které i Brunclík pořádá erotické live streamy). Odpočívejte v pokoji pane Brunclík,“ komentuje Brunclíkův příspěvek jeden z lidí na Instagramu.

Brunclík je v poslední době středem několika kontroverzí. Nedávno byl anonymním účtem na Instagramu „pedohunterscz“ obviněn dokonce i z pedofilie. Před několika lety měl nabízet hlídání dětí od jednoho roku do pěti let. Vyskytovat se měl také na stránce zabývající se pedofilií.

Novému trendu se nevyhnuli ani další streameři. Podobných videí, ve kterých lidé vyjadřují soucit pozůstalým nad úmrtím streamera Czechclouda, je na platformě hned několik. „Ani nám moc chybět nebudeš,“ napsal autor videa do jeho popisku. Mnoho lidí vyjádřilo své nepochopení a zmatení z informace, že by měl streamer zemřít. „Počkat, co jak umřel?“ komentuje video jeden z lidí na TikToku. Ostatní se však zapojili do vyjadřování smutku nad smrtí Czechclouda. „Pane Bože, proč najednou všichni streameři umírají? Ať je jim země lehká,“ píše další.

Taková videa mají poměrně veliké dosahy. Již zmíněné video s Brunclíkem má téměř tři sta tisíc zhlédnutí a to s Czechcloudem také. Nejde jen o tyto dva streamery, ale téměř celou českou scénu. Téměř totožné video zveřejnil stejný tvůrce i na streamera Melichara „FlyGunCZ“ Oravce. „Pro ty, co neví. Spadl ze schodů a vyrazil si sedm zubů. Bohužel kvůli silnému krvácení dásně na místě zraněním podlehl,“ komentuje video jeden z lidí na TikToku. „Prvně Bruncla, potom Žalud, Haiset a teď Melichar,“ komentuje další se smutným emoji.