Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Brazilec Neymar, očekávaná hvězda mistrovství světa | foto: ČTK

Neymar je kritizovaný kvůli hazardu. Sázel dokonce i na narozeninové oslavě své dcery

Brazilský fotbalista Neymar je kritizovaný za to, že veřejně podporuje hazard. Jeho fanouškům se vůbec nelíbilo, že sázel také na narozeninové oslavě své dcery, které se v podstatě nevěnoval. Hazard také promuje na svém Instagramu. V poslední době se o Neymarovi příliš nemluví, protože zapadl mezi ostatními fotbalisty v Saúdské Arábii.
  11:20

Fotbalista Neymar se stal terčem ostré kritiky. Na narozeninové oslavě své dcery se totiž v podstatě nevěnoval jí, ale svému telefonu. Lidem navíc neušlo, že Neymar na mobilu hraje poker a sází peníze. Právě proto ho nyní lidé na sociálních sítích kritizují, protože se místo rodině raději věnoval hazardu. Neymar se dokonce nijak netají tím, že sází a prohrál už nemalé částky.

Neymar, dvaatřicetiletý brazilský fotbalista, se už dlouho potýká s kritikou kvůli hazardu. Když se ale na sociálních sítích objevilo video, ve kterém je vidět, že na oslavě své dcery sleduje místo ní svůj telefon a sází, mnoho lidí tím pohoršil ještě víc. „Pro toho s*áče jsou nejdůležitější peníze. On je totálně závislý. Chudák jeho dcera i žena. Sázet přímo před nimi, zatímco jí zpívají k narozeninám? Odporné. Jestli ho víc zajímá hazard než rodina, tak je vážně ubožák. Peníze přece nepotřebuje, tak proč to dělá? Rodina z toho musela být vážně zklamaná,“ reagují na video z oslavy lidé na sociálních sítích. Neymar si ale hazard opravdu oblíbil a sází už několik let. Na sociálních se navíc objevilo hned několik videí, ve kterých Neymar sází nemalé částky. V online kasínu jednou dokonce prohrál za dvě hodiny milion eur, což je v přepočtu zhruba 25 milionů korun.

Neymar si ale hazard oblíbil natolik, že ho dokonce promuje na svém Instagramu, kde ho sleduje 220 milionů lidí. A právě všem sledujícím Neymar doporučuje sázení, ale ne všichni jsou s jeho propagováním spokojení. „Jediné, co ten chlap dělá, je sázení. Přestaň to svinstvo podporovat. Lidé jsou nemocní, závislost na hazardu existuje a ty tomu děláš akorát nechutnou reklamu. Peníze z té reklamy stejně sám prosázíš, nemám pravdu? Radši hraj fotbal než tyhle hry, nedá se na to koukat. Už se asi definitivně zbláznil,“ kritizují fotbalistu lidé na Instagramu. Ten si dokonce u svých příspěvků omezil možnost komentářů, protože se na něj v poslední době valí kritika ze všech stran. I když je totiž vynikající fotbalista, lidem zkrátka vadí, že podporuje hazard a nijak se sám netají tím, že sází peníze.

O slavném fotbalistovi se ale v poslední době příliš nemluví. Neymar totiž v roce 2023 přestoupil do týmu Al Hilal FC, který je v Saúdské Arábii. Do Saúdské Arábie přestupuje mnoho skvělých fotbalistů, protože si je majitelé klubů opravdu hýčkají a to především po finanční stránce. Nemyar samozřejmě není výjimkou a ročně si má vydělat zhruba 3,6 miliardy korun. Mnoho lidí ale přestupy fotbalistů do Saúdské Arábie odsuzuje a někteří lidé navíc nemají ani zájem sledovat saúdskoarabskou fotbalovou ligu. Neymar se velmi proslavil v době, kdy hrál za známý španělský tým FC Barcelona, kde po boku Lionela Messiho a Luise Suáreze dokázal svůj tým dovést až k vítězství v soutěži Liga mistrů. Poté se přesunul do francouzského týmu Paris Saint-Germain FC, kde byl ale velmi nespokojený.

Nyní se ale očividně nijak zvlášť nestresuje, protože vedení týmu Al Hilal se k Neymarovi chová opravdu dobře. I když si mnoho fotbalistů na tamní podmínky stěžuje, Neymar získal různá privilegia, jako třeba poklidně žít se svou manželkou. Navíc má také bonusy za propagaci země, takže o peníze nemá Brazilec ani trochu nouzi. Protože ale jeho hru už nikdo tolik nesleduje, Al Hilal přeci jen není nijak zvlášť známý klub, povědomí o životě Neymara výrazně kleslo. I tak ho ale na sociálních sítích sledují stamiliony lidí, kteří vnímají a v poslední době kritizují jeho chování. Mnoho z nich zkrátka odsuzuje to, že Neymar propaguje hazard a právě proto ho v komentářích na sociálních sítích ani trochu nešetří.