Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Radek Banga o tvorbě na TikToku. Zpěváci prý TikTok potřebují, vadí mu Nela Slováková

Radek Banga, zpěvák, který se proslavil jako frontman skupiny Gipsy.cz, je velmi oblíbený také na TikToku. Přiznal, že mu TikTok velmi pomáhá v promování jeho vlastních písniček a také vysvětlil, proč s tvorbou vlastně začal. Banga sleduje mnoho jiných tiktokerů, především zahraničních a prozradil, že má averzi vůči Nele Slovákové.
  10:41

Zpěvák Radek Banga působí už několik let na TikToku. Stejně jako mnoho dalších tvůrců, také Banga začal s tvorbou videí v období covidové pandemie. Jeho videa si velmi rychle získala pozornost a Banga proto nyní může říct, že je úspěšný nejen v hudebním průmyslu, ale vlastně i ve světě TikToku. Sílu svého profilu na platformě využívá zpěvák také k promování vlastní hudby.

Banga odstartoval svou hudební kariéru jako frontman kapely Gipsy.cz, která byla oblíbená především mezi Romy. Momentálně se ale soustředí na vlastní tvorbu, ale především je nyní populární kvůli tvorbě videí na sociálních sítích, zejména na TikToku.

„Já už dvanáct let přednáším pro děti základní a středních škol a když přišel covid, tak jsem se najednou neměl jak k těm žákům dostat. Věděl jsem, že jsou na TikToku, takže jsem kvůli tomu začal na ten TikTok točit a vlastně mi to rozjelo nějakou úplně novou životní éru,“ popsal Banga začátky své tvorby na TikToku pro redakci Antiyoutuber.cz. Jeho tvorba se začala na TikToku stávat čím dál více populární a Bangovi tak přirozeně neustále přibývali noví sledující. Aktuálně ho na TikToku sleduje přes 380 tisíc lidí a jeho videa jsou i po několika letech stále velmi oblíbená.

Zpěvák ve svých videích často mluví o různých problémech, na které by si měla mladší generace dávat pozor a také se snaží motivovat Romskou mládež. Banga sám je totiž Rom a moc dobře ví, jaké problémy kvůli tomu občas mohou nastat. Právě proto se snaží ostatním radit, ať už se to týká práce nebo vzdělání. Banga přiznal, že na TikToku také sleduje různé tiktokery.

„Sleduji jich mraky, ale většinou jsou zahraniční. Mě baví, když je někdo fakt kreativní a umí se odlišit. Na TikToku moc nemám nikoho, že bych ho neměl rád, ale jsou influenceři, které bych určitě nesledoval, protože se mi nelíbí jejich projev. Třeba Nelu Slovákovou bych prostě nesledoval,“ řekl Banga. Na TikToku prý v minulosti trávil hodně času, ale později si uvědomil, že je to zcela promarněný čas. Právě proto nyní sleduje pouze videa, ze kterých se může něco přiučit.

Banga ale na TikToku často promuje své písničky a některé jsou na platformě opravdu oblíbené. Lidé si nejvíce oblíbili skladbu Otázky, kterou také začali používat ve svých videích. Bangova videa, ve kterých skladbu zpívá, mají na TikToku bezmála milion zhlédnutí a na YouTube má videoklip přes 200 tisíc zhlédnutí. Banga přiznal, že mu TikTok výrazně pomáhá v dosahu jeho hudební tvorby.

„TikTok je platforma, která hudebníkům pomáhá strašně moc. Dneska ten hudebník skoro ani nemá jinou možnost, než to tlačit přes sociální sítě a zaplať pánbůh, že takovéhle platformy jsou,“ řekl Banga. Několik lidí v komentářích pod jeho videy napsalo, že písničku znají pouze díky TikTok trendům.

Mimo promování hudby a různým radám do života, Banga také s oblibou natáčí krátká vtipná videa. On sám prý čerpá inspiraci od jiných tvůrců, ale často scénky tvoří na základě toho, co sám v životě zažil. Také často mluví o tom, co ho ve světě překvapilo a o tématech poté diskutuje se svými sledujícími v komentářích. Ti jeho tvorbu zbožňují a velmi se jim líbí, že jim Banga často odpovídá.

„Radku, tvoje videa jsou stejně super, jako tvoje muzika. Díky za tvoje videa, vždycky mi zlepší den. Už dlouho jsem se takhle nezasmála, super, jen tak dál. Konečně zase nějaký normální tiktoker, co se chová slušně a je trochu k něčemu. Na tvoje videa můžu koukat hodiny. Dobrá práce jako vždycky,“ chválí Bangu za jeho tvorbu lidé na TikToku. I když má Banga na TikToku statisíce sledujících, na Instagramu ho sleduje pouze 50 tisíc lidí. Také na Instagram zpěvák občas přidá nějaká videa, více aktivnější je ale na TikToku, kde je opravdu oblíbený.